top of page
bodnica.jpg

Mazāk atkritumu

stāsti, pārdomas un idejas par dabai draudzīgu dzīvošanu

Sākums: Welcome
Sākums: Blog2

Kā izmantot medu skaistumkopšanā? 7 idejas.

Kā izmantot medu skaistumkopšanā?

Šajā blogā - idejas gan iekšķīgai, gan ārīgai medus lietošanai.

Ņem vērā, ka šajā rakstā apkopotie padomi būs visspēcīgākie dzīvē, ja izmantosi maksimāli dabīgu medu, kuram nevar redzēt cauri (t.i., tas ir dabīgi biezajā, ķepīgajā konsistencē).

Kā arī, pārliecinies, ka ķermenis nereaģē uz šo dabas brīnumu alerģiski - tad, protams, labāk no medus lietošanas izvairīties arī ārīgi.

Kāpēc medus ir vērtīgs produkts?

Medus ir viens no senākajiem saldajiem pārtikas produktiem vēsturē.

Taču ne visi zina, ka to izmanto ne tikai tējas vai ēdienu saldināšanai.

Jau senie ēģiptieši, romieši un grieķi ir lietojuši medu arī medicīnā, piemēram, ādas veselības uzlabošanā.

Arī mūsdienās medus ir daudzu kosmētikas un ādas kopšanas produktu sastāvdaļa.

Kāpēc tā?

Medus ir dabīgs bišu produkts, kurā ir iekonservētas dabas bagātības no dažādu ziedu nektāriem. Tajā ir vesels krājums ar mikroelementiem, minerālvielām, vitamīniem, bioloģiski aktīvām vielām un fermentiem.

(Tāpēc arī biežāk dzirdam, ka medus ir veselīgāks, nekā apstrādātais cukurs - tieši šīs vielas to padara par mūsu ķermenim bagātinošāku produktu.)

Medū esošās vielas mūsu ķermenim dod šādu efektu:

  • Samazināts pietūkums (īpaši noderīgi tas ir ādai ar akni, psoriāzi, jo medus ir arī saudzīgs);

  • Dzīvāks, jaunāks ādas izskats (protams, ne tā, kā reklāmās vai Instagram filtros, taču šīs īpašības apstiprina vairāki avoti);

  • Mikro-pušumu ātrāka dziedēšana, antibakteriāla iedarbība;

  • Papildus mitrināšana;

  • Papildus antioksidantu deva.

Kā izmantot medu ādas un ķermeņa kopšanai:

  1. Kā mitrinošu, ādu maigu padarošu masku. Atspraud matus atpakaļ, lai tie nekrīt pāri sejai. Notīri seju ar ūdeni un ikdienas tīrāmo līdzekli. Uzklāj medu uz sejas, paturi pāris minūtes, noskalo ar siltu ūdeni.

  2. Skrubjos. Piemēram, sajauc medu ar sāli un olīveļļu vai vīnogu kauliņu eļļu, attiecība 1:1:3, un izmanto kā skrubi ķermenim. Ņem vērā, ka sāls ļaus Tev manīt mikrobrūces, tāpēc šo recepti labāk neizmanto uz ādas, kurai ir pušumi vai brūces.

  3. Kleopatras cienīgām vannām. ¼ glāzi medus un 2 glāzes piena pievieno un vannas ūdenim un izmaisi. Ja vēlies, piepilini pāris ētriskās eļļas pilienus. Izbaudi karalisko SPA procedūru mājās.

  4. Dabiskai matu kopšanai. Ēdamkaroti medus sajauc ar 1l silta ūdens kādā ērti lietojamā traukā. Pēc matu mazgāšanas ar šampūnu vai šampūnziepēm izskalo matus ar medus ūdeni. Saspraud matus uz augšu un ļauj medum iedarboties stundu, tad izskalo.

Kā medu izmantot iekšķīgi savai labsajūtai:

  1. Detoksa dzēriens sevis enerģizēšanai pavasarī. 500ml ūdens sajauc ar 1 tējk. medus, 2 ēd.k. ābolu etiķa, 2 ēd.k. citronu sulas, sasmalcinātu īkšķa lieluma ingvera sakni, ¼ ēd.k. kanēļa un naža galu kajennas piparu. Dzer pirms ēdienreizēm.

  2. Citrona un medus ikrīta dzēriens. Iedarbini savu gremošanas sistēmu, izdzerot glāzi ūdens, kam pievienots nedaudz medus un citronu sulas.

  3. Pirms gulētiešanas - vecā labā glāze siltā piena ar tējkaroti medus. Medus īpašības palīdz labāk aizmigt, un, ja miega kvalitāte ir kas tāds, ko vēlies uzlabot, izmēģini šo aizmirsto metodi.


Kurš no izmantošanas veidiem Tev bija pārsteidzošākais?

Dalies komentāros!


-----

Seko "Bodnīcai" arī Facebook un Instagram, lai ikdienā saņemtu iedvesmu mūsdienu pilsētniekam pielāgotam Zero Waste

jeb vienkārši - dabai draudzīgam - dzīvesveidam.

76 views0 comments

Recent Posts

See All

Subscribe Form

Sākums: Subscribe
Sākums: Instagram
dose-juice-sTPy-oeA3h0-unsplash_edited.j
Sākums: Contact
bottom of page