top of page
bodnica.jpg

Mazāk atkritumu

stāsti, pārdomas un idejas par dabai draudzīgu dzīvošanu

Sākums: Welcome
Sākums: Blog2

Itālijā ražoti ekoloģiski tīrāmie līdzekļi: "Wash Plus" un "Apple" apskats

Mums “Bodnīcā” ir ļoti daudz un dažādu tīrīšanas līdzekļu - mājai, drēbēm, traukiem. Divi, par kuriem īpaši gribētu parunāt šoreiz - jo runāt par visiem varētu daudz! - ir “Apple” līdzeklis (kas ir nevis datoriem, bet grīdu mazgāšanai :) ); un “Wash Plus”, trauku mazgāšanai.


Kāpēc gribu par tiem parunāt - jo tie ir ļoti koncentrēti, un ir ļoti būtiski ievērot, cik daudz līdzekļa ir vajadzīgs.

Vienalga, vai mazgājam traukus vai tīrām grīdu.


Neskatoties uz to, ka abi (un kopumā, visi "Bodnīcā" pieejamie tīrīšanas līdzekļi :) ) ir dabīgi un dabai draudzīgāki, tie ir arī ļoti efektīvi.


Tāpēc bieži vien, izprotot un ievērojot pareizas dozas, šie līdzekļi sanāk daudz efektīvāki un ekonomiskāki, nekā alternatīvas.


Efektīvāki arī mūsu planētai un mūsu maciņam!


Blogā apskatītie līdzekļi ir radīti Itālijā.

Tīrīšanas līdzekļos esošās sastāvdaļas bioloģiski noārdās dabā un nesatur alergēnus.


Pirms tam - kāpēc ekoloģiski tīrīšanas līdzekļi vispār ir svarīgi?


Nelielai atkāpei.

Ja nu gadījumā sāc interesēties par Zero Waste un dabai draudzīgāko dzīvesveidu, iespējams, Tev līdz galam nav skaidrs viens, pirms sākam runāt par pašiem līdzekļiem.


Kāpēc vispār ir svarīgi, ka mazgāšanas vai tīrīšanas līdzeklis ir ekoloģisks, nesatur alergēnus un bioloģiski noārdās dabā?


Īsumā:

  • jo mums pašiem (un bērniem) ir mazāks risks izstrādāties dažādām ķīmisko krāsvielu, smaržvielu izraisītām alerģijām;

  • jo daba, īpaši ūdens, kļūst mazāk piesārņota,

  • līdz ar to, dabā saglabājas veselīgāka vide dzīvošanai kukaiņiem, zivīm, dzīvniekiem. Arī augiem! Kas nozīmē, ka dabas iedibinātā kārtība var saglabāties labāk un ilgāk.

Dabā jau viss ir vienots - ja izmainās viens barības ķēdes posms, izmainās visi pārējie. Līdz ar to, palīdzot vienai dabas daļai, mēs palīdzam visām.


Ko tas panāk? To, ka mēs ar savām ikdienas izvēlēm kļūstam mums pašiem, mums tuvajiem, un arī dabai draudzīgāki, veselīgāki.


Sīkāk par to pastāstīšu pēc tam, kad apskatīsim produktus (sk. zemāk blogā). Tagad - ķeramies pie diviem “Bodnīcā” pieejamiem mazgāšanas līdzekļiem: “Apple” un "Wash Plus".


Par "Apple" - līdzekli ar ābolu smaržu grīdu mazgāšanai



Sākumā pastāstīšu precīzāk par šo līdzekli - “Apple” līdzekli grīdu mazgāšanai ar ābolu aromātu. Tas ir ļoti koncentrēts līdzeklis. Ko tas nozīmē? Ja mēs pieņemam, ka ūdens daudzums, ko lietojam, lai mazgātu grīdu, ir 100%, tad šis līdzeklis ir vajadzīgs (pievienošanai) tikai 1% apjomā.


Respektīvi, uz 10l ūdens ir vajadzīgi 10ml šī līdzekļa.

10l ir ļoti liels daudzums. Mēs, piemēram, tīrot māju, parasti izmantojam 3-5l ūdens. Līdz ar to, šis līdzeklis ir vajadzīgs ļoti, ļoti maz.

Tāpēc tas ir ļoti efektīvs un arī ļoti ekonomisks.


Ja nu grīdas mazgā ar grīdu mazgāšanas mašīnu (tāda noderētu ikvienā dzīvoklī :) ), tad arī tur šo līdzekli var lietot.


Par "Wash Plus" - līdzekli trauku mazgāšanai



Līdzīgi ir ar otru līdzekli, par kuru vēlējos parunāt šajā bloga ierakstā - "Wash Plus". Šis līdzeklis ir bez smaržas.


Mazgājot traukus ar "Wash Plus", uz 5l ūdens būtu vajadzīgi 5-10 ml līdzekļa. Īstenībā, tas ir viena līdz divas tējkarotes.


Ražotājs iesaka ar šo līdzekli mazgāt traukus "vecajā stilā". Tas ir - pielaižam pilnu izlietni ar ūdeni, iemērcam traukus, iepilinām vajadzīgo daudzumu līdzekļa un ļaujam traukiem nedaudz pamirkt.


Kādēļ nevar uzreiz uz švammītes vai birstītes? Jo, liekot līdzekli "pa taisno" uz švammītes vai birstītes, visbiežāk mēs iztērējam vairāk līdzekļa.


Kā iegādāties līdzekļus?



Tas ir ļoti vienkārši. Vai nu atnāc ar savu trauciņu uz Miera ielu 19, vai nu pie mums veikalā arī atradīsi tukšas burciņas, kurās līdzekli iepildīt.

Tad vienkārši paņem burciņu vai citu trauku, atgriez krānu un iepildi vajadzīgo daudzumu.


Es vai mana kolēģe noteikti to arī palīdzēs izdarīt - to mēs jau darām ik dienas. ja nu ir bažas par pašu procesu :)

Arī, ja būs kādi jautājumi, visu izskaidrosim.



Viena lieta, ko noteikti iesaku - ja Tev ir kāds tīrīšanas līdzeklis mājās, kad tas beidzas - neizmet pudeli! Izskalo un nāc to piepildīt.

Kāpēc?

Šiem traukiem, pudelēm, kas ir piemērotas trauku mazgāšanai vai, piemēram, tualetes tīrīšanai (arī šādi līdzekļi te ir atrodami un iesverami), jau ir galā vajadzīgie un ērti lietojamie korķīši vai dozatori.

Tas pēc tam Tev palīdzēs produktu ērtāk lietot mājās.


Protams, ja nu gadīsies šo trauku, pudeli aizmirst mājās - mums ir burciņas :)

Tāds ir efektīvais un ekonomiskais veids, kādā var šos līdzekļus lietot mājas un trauku mazgāšanai.


Kas vēl atlicis?


Mans solītais sīkākais paskaidrojums, ar ko ekoloģiskie tīrīšanas līdzekļi atšķiras no sintētiskajiem.


Šeit man jāatzīstas, ka neesmu ķīmiķe, tāpēc saviem vārdiem paskaidrošu, kā saprotu to, ko gadu gaitā esmu iemācījusies.


Kas varbūt ir mīts, ko ir svarīgi izprast - ekoloģiskie līdzekļi ne vienmēr būs pilnībā tīri no jebkādām kaitīgām ķīmiskām vielām.


Lai arī daudzas dabīgās sastāvdaļas palīdz un tiek pievienotas līdzekļiem, ir vajadzīgas konkrētas vielas, kuras ļauj spodri mazgāt un tīrīt, kā arī saglabāt produktu, to pārvadāt ilgstoši.


Taču, kas ir svarīgi - kamēr tiek atrasti pavisam nekaitīgi varianti, kā panākt to pašu rezultātu ar pilnībā nekairinošām vielām (esmu droša, dabai draudzīgu ķīmiķu komandas pie tā strādā ik dienas), ekoloģiskajos līdzekļos kaitīgums dabai un mūsu veselībai ir samazināts uz minimumu.


Piemēram, smaržvielas, kuras ir biežs alerģiju izraisītājs kā pieaugušajiem, tā bērniem, ekoloģiskos līdzekļos ir dabīgas vai nav vispār.


No aktīvajām vielām un konservantiem, kurus pievieno līdzekļiem, tiek izvēlēti tie, kuri vai nu nav pētījumos atzīti par kaitīgiem vispār, vai ir ar mazāku kaitīgo ietekmi, nekā alternatīvas.

Īpaša rūpība ir to vielu izvēlē, kuras neizraisa alerģijas, nekairina ādu un neatstāj nopietnu ietekmi uz mūsu veselību.


Specifiskākiem terminiem, vielu aprakstiem un to nozīmei mūsu veselībā iesaku izlasīt ļoti labu “Apple” un “Wash Plus” ražotāju, profesionāļu, izskaidrojumu - šeit.


Pati lietoju šos līdzekļus un varu teikt - esmu apmierināta.

Arī mana jutīgā āda :)


Ne tikai mums pašiem, arī uzņēmumiem ir svarīgi darīt maksimāli labāko dabai un mūsu veselībai, kas šobrīd ir iespējams, tāpēc esmu ļoti priecīga, ka tik inovatīva un profesionāla uzņēmuma produkti tīrīšanai, kā "Clean Living", atrodas arī "Bodnīcā".


Ja ir kādi jautājumi vai arī vēlies iegādāties Latvijā ražotos tīrāmos līdzekļus, paķer burciņu un gaidīšu Tevi "Bodnīcā", Miera ielā 19, Rīgā!


58 views0 comments

Recent Posts

See All

Subscribe Form

Sākums: Subscribe
Sākums: Instagram
dose-juice-sTPy-oeA3h0-unsplash_edited.j
Sākums: Contact
bottom of page