top of page
bodnica.jpg

Mazāk atkritumu

stāsti, pārdomas un idejas par dabai draudzīgu dzīvošanu

Sākums: Welcome
Sākums: Blog2

Bērniem, mazuļiem un jaunajām māmiņām: preču apskats "Bodnīcā".

Kā dzīvot dabai draudzīgi, kad ģimenē ir mazulis vai mazs bērns?


Ja atteikšanās no liekiem iepakojumiem jau tā ir izaicinājums, tad tā šķietami kļūst gluži par neiespējamo misiju, kad ģimenei pievienojas jauna atvase.

Pietiekami daudz, par ko domāt, lai vēl nodarbinātu savu prātu ar nākšanu pretī dabai, vai ne?

Nav tik traki!

Tūlīt redzēsi, kāpēc.


Šajā blogā apkopošu “Bodnīcā” pieejamās preces bērniem, mazuļiem un jaunajām māmiņām, kas var dot iedvesmu un aiztaupīt laiku (un vairākos gadījumos - arī līdzekļus).


Papildus pluss, kad runājam par precēm māmiņām un bērniem - ja šādas preces iegādājies beziepakojuma veikalos, Tev nav jāuztraucas, vai tur ir kas nedraudzīgs mazuļa veselībai. Viss ir dabīgs, bez parabēniem un kaitīgajām vielām.


Ķeramies klāt produktu klāstam!


Dabīgi produkti mazuļiem, bērniem un jaunajām māmiņām


Auduma autiņi

“Bodnīcas” klāstā šobrīd ir tepat Latvijā ražoti Litleberry autiņi. Littleberry auduma autiņi sastāv no trīs daļām. Lai auduma autiņš būtu pilnīgs, jums būs nepieciešamas virsbiksītes, autiņa pamatne, kā arī Jūsu izvēlēts ieliktnis.

Apskatīsim trīs dabīgo autiņu daļas un secību, kādā tos ievieto vienu otrā.



1. Virsbiksītes (attēlā augšā) ir autiņu ārējā daļa ar ērtām pogām, kas palīdz pielāgot izmēru augošajam bērniņam. To var izmantot bērniem ar svaru aptuveni 6-14kg. Tā ir “izejamā”, rādāmā daļa un izskatās patiešām pasakaini, dažādos dizainos. Šo daļu arī parasti maina un mazgā retāk.


2. Virsbiksītēs ievieto autiņa pamatni - tādu kā "laiviņu" ieliktņiem, par kuriem runāsim pēc brīža. Autiņa pamatne virsbiksītes ilgāk pasargās no samitrināšanās un noplūdes, ietaupīs laiku un resursus virsbiksīšu mainīšanai.


3. Autiņa pamatnē, savukārt, ievieto autiņa ieliktni. “Bodnīcā” pieejamais autiņa ieliktnis ir gatavots no 100% dabīga bambusa, kas pārklāts ar mikrošķiedras flīsu. Šī ir visbiežāk maināmā daļa. Ieliktņu dizains ļauj tiem būt pietiekami bieziem, lai tie uzsūktu daudz šķidruma, taču pietiekami plāniem, lai pēc mazgāšanas tos karinot tie ātri izžūtu.


Ieteicams un ērts veids, kā darboties ar dabīgajiem autiņiem: uzreiz iegādāties vairākas virsbikses un aptuveni 6-7 pamatnes un ieliktņus.

Visas nomaināmās daļas dienas laikā ievietot kādā lielākā traukā ar ciešu vāku līdz dienas beigām un tad izmazgāt reizē 60% temperatūrā.

Kas ir liels pluss: dabīgie autiņi, ja tos lieto tiešām, kamēr tie der - parasti tas būtu no 6 mēnešiem līdz bērns jau sēžas uz podiņa pats - ilgtermiņā ietaupa ļoti daudz līdzekļu, salīdzinot ar plastmasas vienreiz lietojamām autiņbiksītēm.


Kas vēl ir pieejams dabiskai mazuļu kopšanai?

Auduma salvetes. Lai arī orģināli šīs Latvijā ražotās MamiraBelle salvetes der kosmētikas noņemšanai, jaunās māmiņas tos iegādājas arī mazuļa kopšanai, ikdienas solim. Sastāvs dabīgs, kokvilna un bambuss. Vienā iepakojumā ir 6 salvetes, un tās ērti pārnēsāt līdzi un izmazgāt veļasmašīnā.


Mazuļu matu suka. Piemērota līdz 1 gada vecumam. Pataustot jutīsi - tā ir tiešām maiga, patīkama un ļoti piemērota jutīgai galvas ādai, kamēr uz galvas vēl mazulim ir pūciņa :)

Sukas pamatne ir no ieeļļota bumbiera, sari ir no kazas matiem.


Konjac sūklis sejas mazgāšanai. Nebaidies no intriģējošā nosaukuma. Konjac ir augs, kas aug Āzijas kontinenta Tālajos Austrumos, un šis sūklis ir pagatavots no tā saknēm. Sausā veidā sūklis ir ciets, bet samitrinot, tas kļūst zīdaini maigs. Sūklī ir iestrādāta aukliņa, kurā to var pakārt, lai tas izžūst starp lietošanas reizēm. Visus sūklīšus var izmantot bērnu mazgāšanai, jo tie tiešām ir ļoti maigi. Jau tagad ir nākušas jaunās māmiņas, kuras meklē super maigu sūkli mazuļu dupšu mazgāšanai, un beigās izvēlējušās konjaka sūkli.


Alternatīva - Vidusjūras zemūdens laukos augoši dabīgie sūkļi. Tos dabai draudzīgā veidā novāc divas reizes gadā, tāpēc nav jāuztraucas, ka tie nodara kaitējumu dabai. Tie ir mīksti, taču ne tik ļoti kā maigie konjac auga sūklīši, tāpēc derēs lielākiem bērniem. Un, protams, pašai māmiņai :)


Tērauda ūdens pudele bērniem no 6 mēn. vecuma. Dzīvīgās, taču ekoloģiskās krāsās, bez bisfenola A vai citiem toksīniem, kuri mēdz būt sastopami plastmasas pudelēs

Speciāls Klean Coat™ pārklājums, kā arī pulējums no iekšienes padara pudeli 4 reizes noturīgāku pret bojājumiem kā iekšēji, tā ārēji. Pudele kalpos patiešām ilgu laiku.


Krūštura ieliktņi zīdīšanai, pagatavoti no dabiskās kokvilnas ar ūdens necaurlaidīgu kokvilnas trikotāžas slāni.

Tos var ērti mazgāt veļasmašīnā, taču tie nav piemēroti likšanai elektriskajā žāvētājā, to ņem vērā.


Produkti bērnu, mazuļu ādas kopšanai un tīrībai

“Bodnīcā” vairākas ziepītes ir pagatavotas no sastāvdaļām, kas ir īpaši piemērotas jutīgai ādai un nesatur nekādu vai ļoti minimālu procentu vielu, kas kairina ādu (pamatā, ja tās ir, tad nomierinošas ēteriskās eļļas).

Tās ir:


Estere šampūnziepes “Kumelīte”. Kā nojaut pēc nosaukuma, sastāvā ir kumelīte. Šīs ziepes der arī mazulīšiem. Ar samazinātu PH līmeni, nesatur konservantus, sintētiskās krāsvielas un aromatizētājus. Ļoti ērtas ceļojumiem un pārvadāšanai, neaizņem daudz vietas.

Estere šampūnziepes “Lavanda”. To sastāvā ir lavandas ēteriskā eļļa, tāpēc šīs ir piemērotas bērniņiem no 3 gadu vecuma. Nesatur konservantus, sintētiskās krāsvielas un aromatizētājus. Ļoti ērtas ceļojumiem un pārvadāšanai, neaizņem daudz vietas.


Silmachy Remedies minimālistu ziepes. Bez smaržvielām, krāsvielām, bez nekā lieka, kas var kairināt ādu. Ļoti ērtas ceļojumiem un pārvadāšanai, neaizņem daudz vietas.


Latvijā ražotas SkiinEco greipfrūta vannas putas. Alternatīva klasiskajām vannas bumbām un piemērota jau vecākiem bērniņiem, no 3 gadu vecuma. Krāsa un izmantojums to padarīs par īpaši lielu piedzīvojumu. Kāpēc? Jo vannas putu klucītis nav jāliek vannas ūdenī, taču nedaudz jāpatur zem tekoša ūdens strūklas. Vannā jau uzreiz sāks veidoties putas.


Vecākiem bērniem - bambusa zobu birste ar mīkstiem neilona sariņiem. Pieejamas attēlā redzamajās krāsās, kas bērnam zobu kopšanu padarīs aizraujošāku :)


Sveramie produkti bērnu drēbīšu mazgāšanai


Visus iepriekšējos produktus ir iespējams iegādāties gan “Bodnīcā”, gan interneta veikalā.

Tagad apskatīsim sveramos līdzekļus, kurus ir iespējams iegādāties tikai “Bodnīcā” uz vietas. Loģisku iemeslu dēļ, lai katrs var iesvērt sev savā traukā tieši tik, cik vēlas :)


Purenn līdzekļi drēbju mazgāšanai.

Veikalā pieejami divi mazgājamo līdzekļu veidi, kurus izmantot bērnu drēbīšu mazgāšanai. Viens, atsevišķs līdzeklis bērnu drēbēm ar kumelīti, un otrs, Sensitive, jutīgai ādai bez aromāta un nekā cita, kas varētu kairināt ādu.


Sonett līdzekļi drēbju mazgāšanai ir dabīgi un ar tiem var mazgāt arī bērnu drēbes.

Tā, kā tie ir ar smaržu, tos neiesaka lietot, ja ir zināms, ka bērniņam ir alerģija pret konkrētā līdzekļa aromātu - lavandas, piparmētras vai citronu.

Attēlā kreisajā pusē ir līdzeklis ar nomierinošo lavandas smaržu, un pa labi - līdzeklis ar piparmētru un citrona smaržu.


Vai Tev ir kādi jautājumi? Jautā mums tepat, vai nāc ciemos uz "Bodnīcu" Miera ielā 19, Rīgā!

88 views0 comments

Recent Posts

See All

Subscribe Form

Sākums: Subscribe
Sākums: Instagram
dose-juice-sTPy-oeA3h0-unsplash_edited.j
Sākums: Contact
bottom of page