top of page
bodnica.jpg

Mazāk atkritumu

stāsti, pārdomas un idejas par dabai draudzīgu dzīvošanu

Sākums: Welcome
Sākums: Blog2

5 "Jā" un "Nē" dabīgai ādas kopšanai vasarā

Ko ir vērts paturēt prātā šajā vasarā, lai parūpētos par savu ādu dabīgā ceļā?


Apskatīsim, ko būtu ieteicams darīt (Jā) un ko nebūtu ieteicams darīt (Nē) vienkāršos ieteikumos, kas Tev var palīdzēt.


1. Jā: Pārliecinies, ka Tev ir dabīgs, Tavai ādai atbilstošs saules aizsargkrēms.

Latvijā ir jāizmanto katrs saules stars, ko vien varam noķert :) Kā gan citādi atjaunosim tik svarīgos D vitamīna krājumus ķermenī!


Tai pat laikā, pārāk daudz saules var sausināt ādu un palielina nopietnāku ādas slimību risku.

Ja zini, ka pastaigas saulē Tev ļoti patīk un noteikti nevēlies sevi ierobežot, ir vērts ieguldīt labā, kvalitatīvā saules aizsargkrēmā.


Jau iepriekšējā gadā rakstīju par saviem eksperimentiem ar mājās pagatavojamiem saules aizsargkrēmiem (īsā versija - neizdevās un neiesaku mēģināt).


Šovasar jau parūpējāmies par tiem, kuriem ir svarīgi izmantot maksimāli savai veselībai draudzīgo, 100% dabīgo “Estere” sauļošanās krēmu, un tas jau ieradās pie mums maija sākumā.

Tajā ir E vitamīns un dabiskais saules aizsargfiltrs cinka oksīds, kas atstaro gan kaitīgos saules UVA, gan UVB starus.


Krēma SPF ir 30, līdz ar to, derēs bērniem un cilvēkiem pat ar gaišu ādu. Šim sauļošanās krēmam nav mākslīgo smaržvielu, līdz ar to, patiks no smaržvielām jūtīgākai ādai.

"Estere" sauļošanās krēmu vari iegādāties šeit.


! Atceries krēmu klāt atkārtoti pēc peldēšanās, kā arī to uzklāt, jau izejot no mājas, nevis sauļošanās vietā.


2. Nē: Uzmanīgi ar pīlingiem un skrubjiem.

Jā, tie ir ļoti svarīgi ādas attīrīšanai, taču vasarā, ja tomēr gadās aizmirst sauļošanās krēmu, saulē āda var kļut jutīgāka. Līdz ar to, regulārs pīlings var ādu kairināt.


Tāpēc vairāk mitruma, mazāk skrubēšanas :)

Laba alternatīva, kā noņemt veco ādu saudzīgā veidā, ir Japānā un Dienvidkorejā populārais Konjac sūklītis sejas mazgāšanai.

Kad to samitrina, tas kļūst tiešām maigs! Sūklītis mitrina ādu un palīdz attīrīt seju no kosmētikas un netīrumiem, un tajā pat laikā veic pavisam vieglu pīlingu.


Regulāri mūsu sociālajos tīklos klientes dalās ar prieku par Konjac sūklīti, par to patiess prieks arī mums :) Ja vēlies uzzināt vairāk par konjac sūklīti - skaties šeit.


Ar vai bez sūklīša, pats svarīgākais - mazāk ādu pakļaut ļoti abrazīviem līdzekļiem un sūkļiem, vairāk maiguma, ūdens un mitrināšanas.


3 Jā: Parūpējies par dabīgu skūšanās krēmu.

Ādas mitrināšana ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem karstākajā gadalaikā. Ja vasarā lieto skūšanās krēmu, īpaši svarīgi parūpēties, lai tajā ir dabīgās eļļas (ja seko līdzi blogam ilgāku laiku, zini, ka mana iemīļotākā ir vīnogu kauliņu eļļa, lai gan nesen sāku mēģināt jaunas).

Āda skujoties tiek traumēta un sausināta, ļoti labi, ja jau skūšanās laikā tiek darīts viss, lai ādai palīdzētu saglabāt mitrumu.

Ja vēlies pavisam dabīgu pieeju, pilnībā pietiek tikai ar lēnu ādas mitrināšanu, kamēr poras atveras, un tikai ar eļļu vien kā skūšanās līdzekli.


Ja vēlies labāk uzticēt savu ādu dabiskās kosmētikas rokās, no dabiskajiem līdzekļiem iesakām jaunumu - D’Eco skūšanās ziepes. Latvijā ražotas, tās satur ne tikai mīļo vīnogu kauliņu eļļu, taču arī zaļo mālu, sandalkoku un bergamota ēteriskās eļļas.


4. Nē: Pārlieku daudz smaržvielu.

Viens lielisks veids, kā var palīdzēt sev kopt ādu un ķermeni kopumā dabīgā veidā, ir mazāk lietot mākslīgās smaržvielas.


Jā, protams, beidzot ir iespēja iesmaržināties, vai ne? Ejot cilvēkos, gribas izmantot papildus rīku, kā sevi izpaust un sagatavoties ilgi gaidītām tikšanām.

Tai pat laikā, vairums smaržu satur spirtu, kas sausina ādu. Tāpat arī mākslīgās smaržvielas satur diezgan daudz kaitīgu vielu, pat neizpētītu. Karstumā nonākot uz ādas, tās var reaģēt spēcīgāk.


Labākā alternatīva, ja bez smaržām nu nekādi - izvēlēties dabīgās ēteriskās eļļas, un tās nelielā daudzumā iepilināt bāzes krēmā. (Ēteriskās eļļas noteikti nevajadzētu klāt uz ādas, tās ir ļoti spēcīgas un pašas par sevi var ādu apdedzināt!)

Cita alternatīva - izvēlētiesmitrinošu, dabīgu ķermeņa sviestu ar sev patīkamu smaržu.


5. Jā: Augļi un dārzeņi uzturā.

Tuvojas vasaras pilnbrieds, un dabā ir tik daudz vērtīgu vielu, kuras varam sev palīdzēt uzņemt, vienkārši aizejot uz tuvējo tirdziņu un no zemnieka iegādājoties dabiskas ogas, dārzeņus, salātus.

Uzturs ir ļoti būtiska sastāvdaļa mūsu ādas veselībai, tāpēc, ja vien Tev nav alerģijas no kādas ogas - uz priekšu, baro sevi ar labāko, kas vien šogad ir :)


Un, protams - ūdens, ūdens, ūdens.

Tas palīdz ādai mirdzēt, arī neko tai virsū neklājot.

Parūpējies, lai Tev vienmēr blakus ir līdzņemamā ūdens pudele vai, ja strādā no mājām, turi tuvumā gardu ūdeni ar garšiņām (šeit atradīsi receptes iedvesmai).


Lai ķermeni un dvēseli barojoša vasara!





58 views0 comments

Recent Posts

See All

Subscribe Form

Sākums: Subscribe
Sākums: Instagram
dose-juice-sTPy-oeA3h0-unsplash_edited.j
Sākums: Contact
bottom of page